Takaisin ajankohtaisiin
28.9.2024 | Kansalaisopisto

Kansalaisopiston Petran kurssilaiset ovat kiitollisia kurssien tuomasta yhteisöllisyydestä arjessaan.

Olet ehkä huomannut, että kaupunki käyttää paljon omia valokuviaan. Tämä on mahdollista, koska viestintätiimi yhdessä kulttuuri- ja viestintäsuunnittelijan kanssa on luonut kuvapankin. Torstaina oli vihdoin mahdollista minulle, Gisela Montonen, kulttuuri- ja viestintäsuunnittelijan, vierailla Kansalaisopisto Petrassa koko päivän kestävän valokuvaussession merkeissä. Päivän aikana otettiin 1000 uutta kuvaa ja käytiin useita antoisia keskusteluja.

Päivän aikana kurssilaiset kertoivat iloisesti, kuinka tärkeää on tavata Petrassa, sekä sosiaalisen hyvinvoinnin että kehon ja mielen kannalta. Aamun ensimmäinen tunti oli tilkkutyökurssi. Siellä opittiin uusia tekniikoita ja jaettiin vinkkejä inspiroivista vaatteista, joita oli nähty. Miesten voimistelutunnilla keskityttiin kehoon, opettaja Nina näytti liikkeitä ja ryhmä seurasi hänen liikkeitään. Harjoituksen aikana näytettiin peukkua, ja tunnin jälkeen kuului iloisia kommentteja siitä, kuinka hyvältä aina tuntuu harjoituksen jälkeen.

Seuraava tunti oli rauhallinen ja tunnelmallinen taidekurssi, jossa musiikki soi ja kurssilaiset etsivät oikeaa väriä kollaasinsa varten. Keramiikkakurssilla uusi kulho kastettiin lasitteeseen, ja kaikkien osallistujien keskittyminen oli vahvaa heidän työskennellessään taideteostensa ja astioidensa parissa.

Päivän viimeinen kurssi, johon ehdin osallistua, oli iltapäivän kudontakurssi. Kurssilaiset toivat mukanaan pullaa ja suunnittelivat yhdessä, mitä seuraavaksi tehtäisiin. Useimmat aiemmat projektit olivat valmiita, ja nyt oli aika aloittaa jotain uutta. Kahvitauon jälkeen kaikki kuuntelivat opettaja Leenaa, joka näytti ja kertoi, kuinka langat asetetaan kangaspuihin. Se on kokonainen projekti itsessään, ja koko ryhmä kokoontui kangaspuiden ympärille aloittaakseen projektin yhdessä. Oli elämys nähdä suomalaisen kulttuuriperinteen elävän ja naisten tekevän yhteistyötä käsityötaiteen luomiseksi.

Jos inspiroiduit osallistumaan Kansalaisopiston kursseille, voit lukea lisää Petrasta heidän sivuiltaan. Voit ilmoittautua kursseille milloin tahansa vuoden aikana!

Haluan vielä kiittää kaikkia päivän aikana tapaamiani ihmisiä, se oli ihana työpäivä! – Gisela Montonen, kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija.