Takaisin ajankohtaisiin
30.9.2024 | Ympäristö

Vuosittaisen Reilun kaupan viikon tarkoituksena on muistuttaa kaikkia suomalaisia Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, miten kukin meistä voi vaikuttaa omilla ostosvalinnoillaan reilumpaan kaupankäyntiin. Tänä vuonna Reilun kaupan viikko on tuplasti reilumpana, kun kampanjaa vietetään viikoilla 40–41 (30.9.–13.10.2024).

Vastuullinen kuluttaminen on jo huomattava trendi, mutta vastuullisten valintojen tekeminen tuntuu välillä epäreilun tuskaiselta ja hyvät ajatukset eivät päädy aina teoiksi. Taustalla onkin kysymykset: miten teen vastuullisia tekoja kaupassa ja mitkä vastuullisuusteemat otan huomioon? Mikä on aidosti vastuullista toimintaa? Tähän kysymykseen annamme vastaukseksi Reilun kaupan merkillä sertifioidun tuotteen, joka täyttää Reilun kaupan taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristövastuun kriteerit.

Reilu kauppa ja Kauniainen

Kauniainen on kaupunginvaltuuston päätöksellä sitoutunut edistämään reilua kauppaa. Reilun kaupan kaupunki -arvonimen myötä kaupunki on sitoutunut esimerkiksi tarjoamaan omissa tilaisuuksissaan reilusti tuotettua kahvia ja teetä sekä tiedottamaan Reilusta kaupasta asukkailleen.

Tervetuloa Reilun kaupan kahvihetkelle 3.10!

Reilun kaupan viikolla järjestämme Reilun kaupan kahvihetken kaupungintalossa torstaina 3.10. klo 14–14.30. Tarjoamme Reilun kaupan kahvia ja teetä, suklaata ja banaaneja. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kauniaislaisille.

Tule nauttimaan reilusta kahvihetkestä hyvässä seurassa – lämpimästi tervetuloa!