Takaisin ajankohtaisiin
30.9.2024 | Kirjasto
Lokakuun tapahtumat

Lokakuu on täällä, ja se tuo mukanaan Kauniaisten musiikkijuhlat, Reilun kaupan kahvihetken kaupungintalolla sekä monia muita mielenkiintoisia tapahtumia. Jos haluat oppia käyttämään 3D-tulostinta, voit vierailla DigiLabin avoimissa ovissa. Torstaina 3.10. tarjoamme Reilun kaupan kahvia ja teetä, suklaata ja banaaneja kaupungintalolla. Lisäksi tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta ensimmäisestä lukudraamasta Vallmogårdissa, ja sitä juhlistetaan kaksikielisellä näytelmällä. Syksyn kirpputorit jatkuvat, ja seuraava järjestetään 31.10. Kaiken tämän ja paljon muuta löydät täältä ja kaupungin tapahtumakalenterista!

DigiLab avoimet ovet 1.10., DigiLab

Avoimet ovet DigiLabilla 1.10. klo 14–17! Miten Legoja ohjelmoidaan liikkumaan? Miten voi suunnitella ja 3D-tulostaa pienen koriste-esineen? Kuinka vanhalle paidalle voi antaa uuden elämän oman piirustuksen ja vaateprässin avulla?

digilab

Reilun kaupan kahvihetki 3.10., Kaupungintalo

Tervetuloa Kauniaisten kaupungin Reilun kaupan kahvihetkelle torstaina 3.10. klo 14–14.30 kaupungintalossa. Tarjolla on Reilun kaupan kahvia ja teetä, suklaata ja banaaneja.

reilun kaupan kaupunki 5v tilaisuus vaaka

Lukudramaa Vallmogårdissa – Ahlfors & Siikala 7.10., Vallmogård

Tänä syksynä Vallmogårdissa järjestetään jälleen lukudraama. Tänä vuonna juhlistamme 20-vuotisjuhlaa ensimmäisestä lukudraamaillasta kaksikielisellä näytelmällä. 

Bengt Ahlfors och Ritva Siikala

Asukasilta: Kaupungintalon alueen asemakaavaehdotus 7.10., Villa Junghans

Kaupungintalon alueen asemakaavaehdotuksen yleisötilaisuus järjestetään maanantaina 7.10. klo 18:00 alk. Villa Junghansissa.

Kirppis kaupungintalolla 31.10., kaupungintalo

Kaupungintalon kirppikset palaavat taas, ja syksyn kaikki kirppikset ovat ilman teemaa! Mitä tämä tarkoittaa? Voit ostaa ja myydä kaikenlaista hauskaa, kuten vanhat hyvänkuntoiset vaatteet, lelut, kirjat, levyt ja muita tavaroita.

Kirjastossa

Tietotekniikkaopastusta senioreille 3.10., 17.10. ja 31.10. Enter ry ja Kauniaisten vapaaehtoiset seniorit antavat henkilökohtaista vertaisopastusta tietotekniikka-asioissa. Vastaanotto kirjastossa joka toinen torstai klo 13 – 15 ilman ajanvarausta. Ota mukaan omat laitteesi sekä tarvittavat tunnukset ja salasanat.

Tarinoiden taika -sanataidekerho 3.10., 10.10. ja 24.10. Ilmainen sanataidekerho 3.–4. luokkalaisille alkaa syksyllä Kauniaisten kirjastossa!

Lukukoira Emil 26.10. Lukukoira Emil ottaa pieniä lukijoita vastaan kirjaston lastenosastolla. Jos opettelet juuri lukemaan, voit tulla harjoittelemaan ääneen lukemista Emilin kanssa. Emil kuuntelee rauhassa, eikä koskaan korjaa virheitä. 

Kirjasto

Ylistys luonnolle 21.9.-18.10., Galleria

Akvarellit tutkivat kuohuvaa merta ja tuulen tuisketta, mutta myös niitä hiljaisia hetkiä, kun tuuli on tyyntynyt ja aamun usva kietoo niityt ja metsät, tai kun auringonsäteet siivilöityvät pilvien ja puiden latvojen läpi.

Nuorisotalo

Nuorisotalo on auki maanantaista perjantaihin klo 14.30-20.00. Tiistaisin on e-sport klubi klo 14.30-18.00. Tervetuloa!

Nuorisotalo

Kauniaisten musiikkijuhlat

Music for Peace 19.10., Kauniaisten kirkko. Kauniaisten musiikkijuhlat avaa jo 19.10. järjestettävä hyväntekeväisyyskonsertti Music for Peace, jossa esiintyvät kauniaislähtöinen viulisti Linda Hedlund ja La Tempesta -kamariorkesteri johtajanaan Manuel Tévar.

Maukka & Väykkä 26.10., Uusi Paviljonki. Timo Parvelan sanoittamien laulujen lämmin huumori ja Iiro Rantalan svengaava musiikki kuljettavat Maukan ja Väykän tämän hyvän päivän läpi riemulla ja rohkeudella.

Christel Lee & Jonathan Roozeman 26.10., Uusi Paviljonki. Viulisti Christel Lee ja sellisti Jonathan Roozeman muodostavat virtuoosisen superduon, jonka saumatonta yhteistyötä ja tunteen paloa päästään nyt ihailemaan Kauniaisissa.

Iris Candelaria & Juho Lepistö 27.10., Uusi Paviljonki. Karismaattinen nuori sopraano Iris Candelaria ja pianisti Juho Lepistö esittävät hurmaavan ohjelman rohkeudesta, rakkaudesta ja kuolemasta.

Muut tapahtumat

Sana Soi: Pekka Simojoki 1.10., Suomen Raamattuopisto.
Mitä vielä? -ryhmä viime vuosina eläköityneille ja pian eläköityville 3.10., Suomen Raamattuopisto.
FABS 20v-Juhlakonsertti 12.10., Uusi Paviljonki.
Syyslomakurssi koululaisille 14.-18.10., Kauniaisten kuvataidekoulu.
Heikki Vilja & Mikko Vaismaa – Tupla V 17.10., Uusi Paviljonki.
Hyvän äärellä -naistenpäivät 25.10., Suomen Raamattuopisto.
Tussimaalauskurssi aikuisille 26.-27.10., Kauniaisten kuvataidekoulu.