Takaisin ajankohtaisiin
21.9.2024

Liikkujan viikko päättyy perinteeksi muodostuneeseen Auton vapaapäivään 22.9. Päivän tarkoituksena on kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumistottumuksiaan ja kokeilemaan vaihtoehtoisia kulkumuotoja auton sijaan.

Osallistu ympäristöyhdistyksen pyöräilyretkelle Kauniaisissa

Kauniaisten ympäristöyhdistys kutsuu kaikki mukaan viettämään Autotonta päivää 22.9. Tule mukaan pyöräilyretkelle, joka lähtee Kauniaisten uimahallin pizza-automaatilta klo 11. Retki kestää noin tunnin ja sopii myös lapsiperheille. Tämä on loistava tilaisuus nauttia kaupungista ja edistää kestävää liikkumista.

Lue lisää: Autoton Päivä – Nouse satulaan! (sll.fi)

Pyöräile Granissa ja bongaile puuveistoksia

Tiesitkö, että ympäri Kauniaista löytyy melkein 100 erityyppistä ja kokoista puuveistosta, joita kaupungin työntekijä Niko Nordström on työstänyt moottorisahalla? Jos et pääse mukaan Autottoman päivän pyöräilyretkelle, voit lähteä pyöräilemään ja bongailemaan Kauniaisten upeita puuveistoksia!

Tämä on erinomainen tapa tutustua kaupunkiin ja nauttia pyöräilystä omassa tahdissa. Puuveistokset on merkitty kaupungin karttapalveluun ja olemme suunnitelleet sinulle viisi valmista veistosreittiä, jotka kulkevat junaradan molemmin puolin. 

Jaa mielellään veistosten kuvia sosiaalisessa mediassa ja kerro, kuinka monta veistosta löysit retkesi aikana. Käytä seuraavia tunnisteita: #graninpuuveistokset #graninpuupatsaat #granitradstatyer #graniwoodenstatue 

Toivotamme sinulle mukavaa pyöräretkeä! 

Karttapalveluun pääset tästä: Puuveistokset kartalla 

Kuvassa näkyy Niko Nordströmin puusta työstetty Tukaani-veistos.