Takaisin ajankohtaisiin
17.9.2024 | Ympäristö

Liikkujan viikko on taas täällä, ja tänä vuonna haluamme muun muassa korostaa arkiliikunnan etuja. Viikko tarjoaa mainion mahdollisuuden ryhtyä aktiivisempiin ja terveellisempiin elämäntapoihin.  

Kauniaisten lyhyet välimatkat tekevät liikkumisesta helppoa ja houkuttelevaa. Nyt liikkujan viikolla haastamme sinut tekemään pidemmän matkan ja tutustumaan johonkin Kauniaisten upeaan luontokohteeseen. Voit esimerkiksi suunnata Kasavuoren metsään tai Gallträskin rannalle nauttimaan raikkaasta ilmasta ja kauniista maisemista. 

Kävelyn ja luonnon hyödyt 

Kävely on yksi helpoimmista tavoista lisätä liikuntaa arkeen. Hyvä kävelylenkki metsässä on nautinnollinen ja rentouttava kokemus, joka samalla vahvistaa sydäntä ja keuhkoja. Metsän polkujen mutkat ja vaihteleva maasto tarjoavat myös mukavaa haastetta ja pitävät mielen virkeänä. 

Tutkimukset ovat osoittaneet, että luonnossa liikkuminen edistää merkittävästi fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Metsässä vietetty aika vähentää stressiä, parantaa mielialaa ja kohentaa yleistä terveydentilaa. Kävelylenkit metsän siimeksessä voivat madaltaa verenpainetta ja parantaa unen laatua, kun taas pyöräily kehittää kestävyyskuntoa ja lihasvoimaa. Päivittäinen hyötyliikunta voi myös parantaa tasapainoa ja koordinaatiota sekä lisätä energisyyttä. 

Pyöräilyn ilo 

Pyöräily on erinomainen tapa tutustua ympäröivään luontoon ja samalla kohottaa kuntoa. Metsän pyöräilyreitit vievät sinut syvemmälle luontoon, missä voit nauttia raikkaasta ilmasta ja kauniista maisemista. Lisäksi pyöräily on ympäristöystävällinen liikkumismuoto, joka auttaa vähentämään hiilijalanjälkeäsi. 

Voit myös laajentaa seikkailuasi naapurikunta Espooseen, josta löytyy hienoja kohteita pyöräretkille. Espoossa on lukuisia kauniita reittejä, jotka kulkevat niin merenrantaa kuin metsiä pitkin. Esimerkiksi Nuuksion kansallispuisto tarjoaa mahtavat puitteet luonnossa liikkumiseen, ja rantaraitti kutsuu pyöräilijää tutustumaan Espoon upeaan saaristoon ja rantoihin. 

Hyötyliikuntaa sienimetsässä  

Liikkujan viikon kunniaksi järjestämme sieniretken Kauniaisissa keskiviikkona 18.9. Lähde mukaan oppimaan sienistä ja luonnon monimuotoisuudesta asiantuntevan oppaan johdolla. Retken aikana tutustutaan metsän antimiin ja saadaan vinkkejä turvalliseen sienestykseen. Tämä on loistava tilaisuus yhdistää liikunta, oppiminen ja rentoutuminen raikkaassa ulkoilmassa. 

Kokoonnumme Kasavuoren koulun koripallokentän luona osoitteessa Kauniaistentie 1 kello 16.30. Retki kestää noin 2,5 tuntia. Muista ottaa mukaan säänmukaiset varusteet, sienikori ja iloinen mieli. Tervetuloa mukaan liikkumaan, oppimaan ja nauttimaan syksyisestä metsästä!