Takaisin ajankohtaisiin
25.7.2024 | Kaupunkirata

HSL-junaliikenteessä rantaradalla Leppävaarasta länteen ollut viiden viikon katko päättyy maanantaina 29.7. Junaliikenne palaa Leppävaaran, Kauklahden, Kirkkonummen ja Siuntion välille. Rantaradan katko liittyi Espoon kaupunkirata -hankkeeseen.

Junaliikenne palaa rantaradalle Leppävaarasta länteen maanantaina 29.7. aamuliikenteen alusta. Lähijunat E-, L-, U- ja Y liikennöivät jälleen normaalisti. Myös kaukojunaliikenne Turkuun käynnistyy. Samalla korvaavat bussit lopettavat kulkemisen. Lähijunien ajantasaiset aikataulut löytyvät Reittioppaasta (hsl.fi).

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt keskeyttivät junaliikenteen rantaradalla juhannuksen jälkeen viideksi viikoksi. Katkon aikana rantaradalla ei ollut junaliikennettä Leppävaarasta länteen. Junaliikennettä korvattiin busseilla.

Rantaradan junaliikenteessä on vielä syksyllä lyhyitä yhden vuorokauden ja viikonlopun mittaisia liikennekatkoja. Keväällä rantaradalla oli myös vuorokauden mittaisia liikennekatkoja viikonloppuisin.

Rantaradan työt liittyvät Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeeseen, jossa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille. Nämä työt jatkuvat myös tulevina vuosina. Ratatöiden lopputuloksena on tiheä, kymmenen minuutin välein kulkeva junaliikenne Helsingistä aina Kauklahteen saakka.