Takaisin ajankohtaisiin
18.9.2024 | Ympäristö

Kauniaisissa on erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet ja kaupunkiin pääsee vaivattomasti useilla bussilinjoilla ja junalla. Julkisen liikenteen käyttö tarjoaa lukuisia etuja, kuten ruuhkien vähentämistä, ilmanlaadun parantamista sekä melun ja kasvihuonekaasupäästöjen pienentämistä. 

Kauniaisissa etäisyydet ovat lyhyitä, ja keskustaan, rautatieasemalle sekä bussipysäkeille on vaivatonta kävellä lähes kaikilta asuinalueilta. Kaupungin erinomaiset liikenneyhteydet tekevät joukkoliikenteestä kestävämmän valinnan niin asukkaille kuin vierailijoille. Lisäksi se on kustannustehokas ratkaisu, joka vähentää polttoaine- ja pysäköintikuluja.  

Kauniaisten kätevät bussiyhteydet 

Kauniaisiin kulkee useita bussilinjoja, jotka yhdistävät kaupungin muihin pääkaupunkiseudun osiin. Yhtenä tärkeimmistä linjoista on linja 212, joka kulkee Helsingistä Leppävaaran kautta Kauniaisiin ja Kaunialan sairaalaan. Linja 232 kulkee Kauniaisten sisällä reittiä, joka alkaa keskustasta ja jatkuu Koivuhoviin. Sieltä se menee Kasavuoren kautta Kaunialan sairaalaan, jonka jälkeen matka jatkuu Työväen Akatemian kautta Gallträskin ympärille ja takaisin keskustaan.  

Linjan 224 reitti puolestaan yhdistää Kauniaisen Espoon keskukseen ja Leppävaaraan. Linjalla 533 pääset suoraan Kauniaisista Matinkylään ja jopa Espoon Hyljelahteen asti. Linja 549 kulkee taas Kauniaisten kautta joko Jorvin sairaalaan tai Tapiolaan. Myös linja 548 kulkee Tapiolaan, josta on helppo jatkaa matkaa Länsimetrolla.  

Junalla nopeasti perille 

Kauniaisten ja Koivuhovin rautatieasemat sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupungissa. U-, L ja E-junat pysähtyvät kaupungissa tarjoten kätevät yhteydet pääkaupunkiseudun eri osiin sekä Helsingin keskustan kautta myös Helsinki-Vantaan lentokentälle. Junamatka Helsingistä Kauniaisiin kestää vain noin 20 minuuttia, mikä tekee junasta nopean ja kätevän vaihtoehdon. 

Pienennä hiilijalanjälkeäsi – valitse kestävämpi liikennemuoto 

Melkein 27 prosenttia Kauniaisten alueellisista kasvihuonekaasupäästöistä ovat peräisin liikenteestä. Julkisen liikenteen käyttö aiheuttaa huomattavasti vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna henkilöautoiluun. Yksi bussi voi kuljettaa kymmeniä matkustajia, mikä vähentää tarvetta useille henkilöautoille. Tiesitkö, että yli 30 prosenttia HSL:n bussikalustosta on nykyään sähköbusseja?  

Junat ovat vieläkin ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sillä 95 % matkustajaliikenteen junavuoroista kulkee fossiilivapaasti tuotetulla sähköllä. Kauniaisten asukkaat voivat siis omilla valinnoillaan vaikuttaa positiivisesti ympäristöönsä ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.  

Lisätietoja junista, bussireiteistä ja aikatauluista löydät HSL:n Reittioppaasta www.hsl.fi.