Takaisin ajankohtaisiin
9.10.2024 | Ympäristö

Tällä viikolla vietämme Energiansäästöviikkoa 7.–13.10! Viikon teema on energiankäytön uusi aika, jolloin energiansäästö on yhä enemmän oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja kulutuksen siirtämistä. Energiafiksu käyttäjä seuraa kulutusta ja sähkön hintaa – jätetään yhdessä tarpeeton energiankäyttö historiaan.

Miten meistä jokainen voi toimia energiafiksusti kotonaan – sekä Energiansäästöviikon aikana että muuten? Lue tästä kaikille sopivat viisi vinkkiä!

  1. Säästä rahaa ajoittamalla sähkönkäyttöä pienemmän kulutuksen ja edullisemman hinnan tunneille – säätely kannattaa, vaikka oma sähkösopimus olisikin kiinteähintainen.

    Lue lisää: Säästä rahaa ajoittamalla sähkönkäyttöäsi (energiansaastoviikko.fi)

  2. Seuraa sähkön hintaa ja omaa kulutustasi, voit säästää sähkölaskussa.

    Lue lisää: Seuraa kulutusta ja sähkön hintaa – säästä tutkitusti jopa 10 prosenttia sähkönkäytöstäsi (energiansaastoviikko.fi)

  3. Sisälämpötila astetta alemmas – asut mukavasti, terveellisesti ja säästät rahaa.

    Lue lisää: Mikä on hyvä sisälämpötila? Näin asut mukavasti ja terveellisesti ja säästät rahaa (energiansaastoviikko.fi)

  4. Energiatehokas kodin laitteiden käyttö säästää sähkölaskussa.

    Lue lisää: Miten käytän kodin sähkölaitteita mahdollisimman energiatehokkaasti? Nappaa talteen sähköä säästävät vinkit keittiöön ja pyykinpesuun (energiansaastoviikko.fi)

  5. Fiksulla käytöllä säästät sähköä kylpyhuoneessa ja saunassa. Etenkin lämpimän veden tuottamiseen tarvitaan runsaasti energiaa.

    Lue lisää: Näillä täsmävinkeillä säästät sähköä kylpyhuoneessa ja saunassa (energiansaastoviikko.fi)