Takaisin ajankohtaisiin
29.7.2024 | Kuntatekniikka

Espoon Kaupunkitekniikan keskus ja Kauniaisten kaupunki ovat käynnistäneet puistosuunnitelman laatimisen Paul Olssonin puiston koillisosaan ja Thurmaninpuiston lounaisosaan. 

Sijainti:  

Vaihe: Suunnittelu 

Puistojen läpi virtaa Skvatterbäcken -niminen puro. Alueella tapahtuvan rakentamisen myötä puroon ohjataan enemmän hulevesiä ja toimilla on tarkoitus ehkäistä tulvimista. Kauniaisissa keskustan alueella on tunnistettu ongelma hulevesien kanssa.   

Skvatterbäckenin viereen suunnitellaan tulva-allas hulevesille ja uoman kunnossapidon mahdollistava huoltoreitti. Allas ulottuu Kauniaisten ja Espoon rajan molemmille puolille. Samalla rakennetaan uusi puistoraitti Ersintieltä Skvatterbäckenin ja junaradan välissä olevaan raittiin. Nykyistä puustoa pyritään säästämään mahdollisimman paljon tulva-altaan ja raitin ympäristöstä. 

Puistosuunnitelmaluonnosta esitellään torstaina 8.8.2024, klo 16:30-17:30 järjestettävässä maastotapaamisessa. Tapaamispaikkana on Ersintie 4.  

Puistosuunnitelmaluonnos on kommentoitavana 8.–22.8.2024 Otakantaa.fi-palvelussa.

Luonnosvaiheen jälkeen suunnitelmaa tarkistetaan saadun palautteen pohjalta. Puistosuunnitelmaluonnos viimeistellään suunnitelma-asiakirjoiksi vuoden 2024 loppuun mennessä.  

Suunnittelusta vastaa:  

Kauniainen: kuntatekniikkainsinööri Elina Keränen elina.keranen@kauniainen.fi 

Espoo: suunnitteluinsinööri Mari Räsänen mari.i.rasanen@espoo.fi 

Ota yhteyttä

Elina Keränen

Kuntatekniikkainsinööri
Organisaatio
Yhdyskuntatoimi – Kuntatekniikka

Emmi Silvennoinen

Kaupunginpuutarhuri
Organisaatio
Yhdyskuntatoimi – Kuntatekniikka