Tillbaka till aktuellt
4.10.2024 | Miljö

Den riksomfattande Energisparveckan firas detta år 7–13.10. Temat för veckan är den nya tidens energianvändning, som betonar en tidsenlig användning av el och en förskjutning av förbrukningen. Energismarta användare följer sin förbrukning och elpriset – låt oss tillsammans göra överflödig energianvändning till historia.

Hur kan vi alla agera energismart i våra hem – både under Energisparveckan och i övrigt? Du hittar många bra tips på Energisparveckans webbplats (endast på finska): Säästövinkit (energiansaastoviikko.fi).

HRM:s Klimatinfo (på finska) sköter energirådgivningen för invånarna i huvudstadsregionen. Bekanta dig med Klimatinfos spartips, du kan även kontakta rådgivarna direkt. Klimatinfos tjänster är gratis! Att spara energi är också en klimatåtgärd. 

Energisparveckans tre öppna infomöten

Kom med och lyssna på aktuella ämnen och ta gärna med hela ditt team, din klass eller din familj! De öppna informationsmötena hålls via Teams-appen. Det går även att lyssna via webbläsare utan Teams-appen. Alla infomöten hålls på finska.