Tillbaka till aktuellt
30.9.2024 | Miljö
För ett paket rättvisemärktkaffe får odlaren alltid minst ett garanterat pris och en premie. I ett halvkilos paket som kostar 8 € utgör den rostade råvaran 3,80 €, när den produceras enligt villkoren för Rättvis handel och ekologisk odling.

Syftet med den årliga Rättvis handel-veckan är att påminna alla finländare om Rättvis handel och hur var och en av oss kan påverka en mer rättvis handel genom sina inköpsval. I år är Rättvis handel-veckan dubbelt så rättvis då kampanjen firas under veckorna 40–41 (30.9–13.10.2024).

Ansvarsfull konsumtion är redan en betydande trend, men ibland kan det kännas orättvist svårt att göra hållbara val, och bra tankar omsätts inte alltid i praktiken.

Frågor som: Hur gör jag ansvarsfulla val i butiken, och vilka hållbarhetsteman ska jag beakta? Vad är egentligen äkta ansvarsfullt agerande? Svaret på dessa frågor erbjuder vi med en produkt certifierad med Rättvis handel-märket, som uppfyller Rättvis handels ekonomiska, sociala och miljömässiga kriterier.

Rättvis handel och Grankulla stad

Grankulla har genom beslut i stadsfullmäktige åtagit sig att främja rättvis handel. Med titeln Rättvis handel-stad har vi åtagit oss att till exempel erbjuda rättvisemärkt kaffe och te vid våra egna evenemang och informera invånarna om rättvis handel.

Välkommen på vår Fairtrade-kaffestund 3.10!

Under veckan för rättvis handel ordnar vi en Fairtrade-kaffestund i stadshuset torsdagen 3.10 kl. 14–14.30. Vi bjuder på rättvisemärkt kaffe och te, choklad och bananer. Tillställningen är öppen för alla Grankullabor.

Kom och njut av en rättvis kaffestund i gott sällskap – varmt välkommen!