Tillbaka till aktuellt
25.7.2024 | Stadsbanan

Avbrottet på fem veckor i HRT:s tågtrafik på kustbanan väster om Alberga slutar måndagen 29.7. Tågtrafiken återgår mellan Alberga, Köklax, Kyrkslätt och Sjundeå. Avbrottet på kustbanan var en del av Esbo stadsbanaprojekt.

Tågtrafiken återgår på kustbanan väster om Alberga från och med måndagen 29.7, från morgontrafikens början. Närtågen E, L, U och Y kommer åter att trafikera som vanligt. Även fjärrtågen till Åbo börjar gå igen. Samtidigt slutar ersättningsbussarna att köra. De aktuella tidtabellerna för närtågen hittar du i Reseplaneraren (hsl.fi).

Trafikledsverkets banarbeten för Esbo stadsbanaprojekt avbröt tågtrafiken på kustbanan efter midsommar i fem veckor. Under avbrottet gick inga tåg på kustbanan väster om Alberga. Tågtrafiken ersattes med bussar.

Under hösten kommer det fortfarande att ske korta avbrott under dagar och helger i tågtrafiken på kustbanan. I våras fanns det också dagslånga trafikavbrott på kustbanan under helgerna.

Arbetena på kustbanan är en del av Trafikledsverkets Esbo stadsbanaprojekt, där två extra spår byggs mellan Alberga och Köklax. Dessa arbeten fortsätter även under kommande år. Resultatet av banarbetena blir tät tågtrafik, med tåg som går var tionde minut från Helsingfors ända till Köklax.