Tillbaka till aktuellt
17.10.2024 | Kultur

Svenska veckan firas varje år i november i samband med Svenska dagen 6.11. Den här veckan erbjuds extra mycket kultur på svenska runtom i Finland!
I Grankulla har vi år ett stängt evenemang för daghem, de får se föreställningen Sånger för små öron av Teater Nära. Stadens övriga evenemangen är öppna för allmänheten med fritt inträde tack vare vårt samarbete med Svenska veckan och Folktinget.

Stand up på svenska 8.11, Ungdomsgården Grani klubben

Välkommen på Stand up på svenska! Grani klubben firar Svenska veckan med stand up för unga, deras föräldrar och övriga som vill ha ett gott skratt. Humorn har en hög igenkänningsfaktor med skämt om hur det är att vara finlandssvensk i Finland, hur livet ser ut i de finlandssvenska städerna samt andra anekdoter från komikernas vardag.

Som konferencier för evenemanget står komikern Märta Westerlund. Med sig på scen har hon Felix Stråhlmann och Jeremia Högnabba.

Som barn låg vi i gräset – en allsångskonsert med temat barnsånger, nya och gamla 10.11, Nya Paviljongen

“Som barn låg vi i gräset”– en allsångskonsert med temat barnsånger, nya och gamla
Medverkande Johanna Almark, Wegelius Kammarstråkar &, Jammarkören
. Att sjunga tillsammans, att sjunga för och med barnen har i alla tider varit ett sätt att skapa trygghet, samhörighet och framtidstro. Den här traditionen vill vi med allsångskonserten Som barn låg vi i gräset förstärka och föra vidare.

THE ARMED MAN – A Mass for Peace 8.11, Nya Paviljongen

UNDER DET SENASTE KVARTSSEKLET har Sir Karl Jenkins stora fredsmässa, The Armed Man, kommit att bli ett av de mest populära, klassiska musikverken. Grankulla Kammarkör firar i år 50-årsjubileum och festligheterna kulminerar i två framföranden av detta gigantiska mästerverk. Biljetter 30 €.

Kontakta oss

Gisela Montonen

Kulturtjänster
Organisation
Bildning – Kulturväsendet

Marina Catani

Kulturkoordinator
Organisation
Kulturtjänster