Tillbaka till aktuellt
21.9.2024

Mobilitetsveckan avslutas med den traditionella Bilfria dagen 22.9. Dagens syfte är att uppmuntra människor att reflektera över sina resvanor och prova alternativa transportmedel istället för bilen.

Delta i miljöföreningens cykeltur i Grankulla

Grankulla miljöförening bjuder in alla att fira Bilfria dagen 22.9. Kom med på en cykeltur som startar vid simhallens pizza-automat kl. 11. Turen tar cirka en timme och passar även barnfamiljer. Detta är ett utmärkt tillfälle att njuta av staden och främja hållbar mobilitet.

Läs mer: Cykla på Bilfria dagen! (sll.fi)

Cykla runt i staden och bonga Granis träskulpturer

Visste du att det runt om i Grankulla finns nästan 100 träskulpturer av olika typ och storlek, som stadens arbetstagare Niko Nordström har gjort med motorsåg? Om du inte kan delta i Bilfria dagens cykeltur, kan du istället ge dig ut och bonga Granis fantastiska träskulpturer!

Detta är ett utmärkt sätt att utforska staden och njuta av cykling i din egen takt. Trädskulpturerna är markerade på stadens karttjänst och vi har planerat fem färdiga rutter som går på båda sidor om järnvägen.

Dela gärna bilder av skulpturerna på sociala medier och berätta hur många du hittade under din cykeltur. Använd följande taggar: #granitradskulpturer #graninpuuveistokset #graninpuupatsaat #graniwoodenstatue

Vi önskar dig en trevlig cykeltur!

Karttjänsten hittar du här: Trädskulpturer på kartan

På bilden syns trädskulpturen Tukaani, skapad av Niko Nordström.