Tillbaka till aktuellt
29.7.2024 | Kommunteknik

Esbo stadsteknikcentral har i samarbete med Grankulla stad inlett utarbetandet av en parkplan för den nordöstra delen av Paul Olssons park och den sydvästra delen av Thurmansparken. 

Läge:

Fas: Planering

Genom parkerna rinner Skvatterbäcken. Med det byggande som sker i området leds mer dagvatten till bäcken och åtgärderna har som syfte att förebygga översvämning. I centrumområdet i Grankulla har det identifierats problem med dagvatten.   

Intill Skvatterbäcken planeras en översvämningsbassäng för dagvatten och en servicerutt som möjliggör underhåll av fåran. Bassängen sträcker sig till båda sidorna av gränsen mellan Grankulla och Esbo. Samtidigt byggs en ny parkväg från Ersvägen till parkvägen som sträcker sig mellan Skvatterbäcken och järnvägen. Det befintliga trädbeståndet kring översvämningsbassängen och parkvägen ska bevaras i största möjliga utsträckning. 

Utkastet till parkplan presenteras under ett möte i terrängen som ordnas torsdagen den 8 augusti 2024 kl. 16:30–17:30. Samlingsplatsen är Ersvägen 4.  

Utkastet till parkplan kan kommenteras under tiden 8–22 augusti 2024 i tjänsten dinåsikt.fi.

Efter utkastfasen justeras planen utifrån respons som erhållits. Utkastet till parkplan färdigställs till plandokument fram till slutet av 2024.  

För planeringen ansvarar:  

Grankulla: projektingenjör Elina Keränen elina.keranen@kauniainen.fi 

Esbo: planingenjör Mari Räsänen mari.i.rasanen@espoo.fi 

Filerna finns endast på finska.

Kontakta oss

Elina Keränen

Kuntatekniikkainsinööri
Organisation
Samhällsteknik – Kommunteknik

Emmi Silvennoinen

Stadsträdgårdsmästare
Organisation
Samhällsteknik – Kommunteknik