Tillbaka till aktuellt
8.10.2024 | Markanvändning

Grankulla stad ordnade ett invånarmöte om förslaget till en ändring av detaljplanen för stadshuskvarteret. Mötet i Villa Junghans fyllde salen med intresserad publik på måndagskvällen.  

Arkitekt Selina Anttinen presenterade förslaget att bygga en ny byggnad på stadshusområdet. Den nya byggnaden planeras innehålla bostäder, och eventuellt lokaler för stadens administration samt affärsutrymmen. Byggnaden skulle ha upp till sex våningar. 

Direktören för samhällstekniken, Marianna Harju, markanvändningschef Minna Penttinen och stadsdirektör Christoffer Masar svarade på publikens många frågor. Inledningsanförandet hölls av stadsstyrelsens medlem Mikko J. Salminen.  

På mötet hördes både positiva och negativa åsikter om förslaget. Publiken oroade sig bland annat för ökad trafik i området om det byggs 200 nya bostäder, och om det kommer att finnas köpare till bostäderna.  

Ändringsförslaget godkänns av Grankulla stadsfullmäktige, uppskattningsvis våren 2025 beroende på hur processen framskrider. Det nuvarande stadshuset kommer att kräva en omfattande renovering, Bl.a. därför har ett förslag om att bygga ett nytt hus på det nuvarande området nu lagts fram. 

Förslaget finns framlagt på stadens webbplats från 23.9.2024 till 25.10.2024. Planprojektet finns på adressen www.grankulla.fi/Ak221sv. Materialet finns också framlagt i Grankulla stadshus, Grankullavägen 10. 

Kommunmedlemmar och andra intressenter kan lämna in amärkningar mot planförslaget. De ska lämnas skriftligen till stadsstyrelsen senast 25.10.2024.