Tillbaka till aktuellt
4.9.2024 | Miljö

Bostadsbolagens energikväll – seminarium och minimässa

Bostadsbolagens energikväll hålls 18.9 på Esbo kulturcentrum i Hagalund kl. 15.30–20.00. Evenemanget inleds med minimässor, där man kan bekanta sig med aktörer inom energibranschen. Talprogrammet börjar kl. 17 med miljö- och klimatminister Kai Mykkänen som ger en uppdatering om EU-relaterade frågor som berör bostadsbolag. Andra ämnen under talprogrammet inkluderar gröna lån för bostadsbolag och hur man säkerställer framgångsrika energirenoveringar genom noggranna förberedelser.

Evenemanget riktar sig särskilt till ordförande och medlemmar i bostadsbolagens styrelser, disponenter i huvudstadsregionen samt till dem som har deltagit i HSYenergiexpertkurs.

Läs mer på finska och anmäl dig: Taloyhtiöiden energiailta: seminaari ja minimessut (ilmastoinfo.hsy.fi).

Bostadsbolagets energiexpert-kurs

Klimatinfo ordnar i samarbete med Helsingfors arbis en Bostadsbolagets energiexpert-kurs och verkstaden Energiinformationsverktyg för bostadsbolagets styrelse.

Den tre kvällar långa Bostadsbolagets energiexpert-kursen hålls på tisdagarna den 10.9, 17.9 och 24.9 kl. 17.30–19.00. Kursen ger kunskaper för att främja både mindre och större energibesparingsåtgärder i ditt eget bostadsbolag. Kurskvällarna hålls som nätundervisning via Teams-plattformen.

Läs mer på finska och anmäl dig: Taloyhtiön energiaekspertti -kurssi (ilmastoinfo.hsy.fi).

Disponentens energilunch

Disponentens energiluncher är en serie fristående webbinarier där experter inom sina områden presenterar viktiga ämnen om energieffektivitet.

  • 12.9. Projektplanering för energirenovering – vad, varför, när
  • 10.10. Energigranskning som grund för bostadsbolagets energieffektiviseringsarbete
  • 14.11. Energikvarter – lokala handlingsmodeller för att begränsa klimatförändringen

Läs mer på finska och anmäl dig: Isännöitsijän energialounas (ilmastoinfo.hsy.fi).

Energiinformationsverktyg för bostadsbolagets styrelse – verkstad

Verkstaden Energiinformationsverktyg för bostadsbolagets styrelse hålls i Maunula-huset i Helsingfors den 1.10 kl. 17.30–20.30. Alla är välkomna att delta, oavsett bostadsort! Verkstaden är diskuterande och praktiskt inriktad. Vi presenterar Ilmastoinfos material som fritt kan användas av ditt eget bostadsbolag.

Läs mer på finska och anmäl dig: Taloyhtiön hallituksen energiaviestintätyökalut -työpaja Maunula-talossa (ilmastoinfo.hsy.fi).