Valikko

Terveyspalvelut tiedottaa

20.1.2017 15.48

Terveysaseman takaisinsoittopalvelu uudistuu 14.2.2017

Uudistamme puhelinpalvelua eriyttämällä kiireellisen ja kiireettömän takaisinsoittopalvelun. Näin pystymme aikaisempaa paremmin turvaamaan kiireellisten sairaustapauksien nopean hoitoon pääsyn. Samalla korjaamme teknisiä ratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaan äidinkielen paremman huomioinnin takaisinsoitoissa.

Uusi akuuttipuhelinnumero 09-8789 1350 palvelee 14.2.2017 alkaen klo 8-15.30 välisenä aikana kaikkia asiakkaita akuuteissa, kiireellisissä terveysongelmissa. Uuden numeron käyttöönotto alkaa tiistaina 14.2. klo 12-13 välisenä aikana. Numero on takaisinsoittopalvelun numero, ja se palvelee molemmilla kotimaisilla kielillä. Kaikkiin kiireellisiin soittopyyntöihin vastataan mahdollisimman pikaisesti. Erillistä takaisinsoittoaikaa ei enää anneta.

Vanha takaisinsoittopalvelun puhelinnumero 09-8789 1300 palvelee edelleen. Siihen soittamalla asiakkaat voivat hoitaa ei-kiireellisiä terveysasioita. Takaisinsoittopalvelusta soitetaan takaisin asiakkaalle kuluvan työpäivän aikana, viimeistään seuraavana arkipäivänä vastaanoton resurssitilanteen mukaan.

• Kiireellinen akuuttipuhelin 09-8789 1350 on tarkoitettu potilaille, joilla on äkillisiä ja voimakkaita oireita (esim. vatsatauti, kurkkukipu, flunssa, korvakipu, päänsärky, kuume), joihin voi liittyä muutoksia yleistilassa, tapaturmien aiheuttamia vammoja tai haavoja tai yleistila on huomattavasti heikentynyt. Sairaanhoitaja tekee puhelimessa hoidon tarpeen arvioinnin ja ohjaa asiakkaan tarvittaessa akuuttivastaanotolle terveysasemalle tai päivystykseen tai antaa muita ohjeita esim. kotihoidon toteuttamiseksi.
• Mikäli ette halua käyttää takaisinsoittopalveluamme, voitte aina kysyä neuvoa terveysneuvontanumerosta 09-87 10023. Terveysneuvontapalvelu on auki ympäri vuorokauden, ja puhelimeen vastaa muutaman minuutin viiveellä terveydenhuollon ammattihenkilö.
• Akuuttivastaanotolle on mahdollista hakeutua myös ilman puhelinsoittoa, jolloin voi tulla paikan päälle terveysasemalle ja ottaa vuoronumeron. Potilaita pyydetään saapumaan terveysasemalle hyvissä ajoin, mieluiten aamupäivällä: klo 15.30 jälkeen hoidetaan vain erittäin kiireelliset sairaustapaukset.
• Lyhytaikaiset sairauslomatodistukset oman tai lapsen sairauden todistamiseksi kirjoittaa sairaanhoitaja kiirevastaanoton puitteissa. Koska potilaat hoidetaan akuuttivastaanotolla aina sairauden edellyttämässä kiireellisyysjärjestyksessä lapsipotilaat priorisoiden, suosittelemme aina kysymään työnantajalta, tarvitaanko sairauslomatodistusta.

Kiireetön puhelinpalvelu 09-8789 1300 palvelee takaisinsoittoperiaatteella, ja sitä kautta on mahdollista varata vastaanotto- tai puhelinaikoja lääkärille (esim. pitkäaikaissairauksien seurantakäynti, todistukset, tutkimusvastaukset), uusia reseptejä ja tiedustella ei-päivystysluontoisia tutkimustuloksia.Palaa otsikoihin