Valikko

Terveyspalvelut tiedottaa

2.10.2017 11.07

Sähköinen ajanvaraus otetaan käyttöön terveysasemalla

Terveysasemalla käynnistyy nyt pilottikokeilu, jossa kauniaislaiset tai terveydenhuollon palvelut Kauniaisiin siirtäneet asiakkaat voivat varata puhelinaikoja ja erityistyöntekijöiden vastaanottoaikoja suoraan netistä. Pilottijakson jälkeen toimintaa arvioidaan ja laajennetaan. 

Alla näet mihin kaikkiin palveluihin ajan voit tällä hetkellä netissä varata. Lääkärivastaanottoja tai puhelinaikoja lääkäreille ei toistaiseksi ole lainkaan mahdollista varata sähköisen ajanvarauksen kautta.

Terveysaseman ajanvaraukseen pääset tästä.

_________________________________________________________________

Tervetuloa sähköiseen ajanvaraukseen!

Sähköisten palvelujen neuvonta

Asiantuntijasairaanhoitajalle voit varata puhelinajan, kun tarvitset tietoa terveyspalvelujen sähköisistä palveluista, esim. INR- tekstiviestipalvelusta (Marevan- lääkitystä käyttävät asiakkaat) tai tarvitset ohjausta tai apua esim. omaKanta- palvelun tai Terveyskirjaston käytössä. Yhteydenottopyynnön yhteydessä on mahdollista varata aika tapaamiseen. 

Sairaanhoitaja

Tällä hetkellä voit varata ajan esimerkiksi pieniin toimenpiteisiin, kuten lääkeinjektioon (huom. ei nivelpistoksiin) tai ompeleiden/ haavahakasten poistoon. Varaa aika saamasi ohjeen mukaiselle päivälle tai viimeistään parin päivän päähän siitä.

Terveydenhoitajat

Lastenneuvola

Voit varata lapsesi asiassa puhelinajan neuvolan terveydenhoitajalle esim. lapsen kasvuun ja kehitykseen, imetykseen, tai lapsen rokotuksiin liittyvissä asioissa. Puhelinajalla voidaan myös tehdä tarvittavat ajanvaraukset terveydenhoitajan tai neuvolalääkärin vastaanotolle.

Äitiys-/ ehkäisyneuvola

Voit varata itsellesi puhelinajan terveydenhoitajalle esim. raskauden ehkäisyyn, raskauteen tai imetykseen liittyvissä asioissa. Puhelinajalla voidaan myös tehdä tarvittavat ajanvaraukset terveydenhoitajan tai neuvolalääkärin vastaanotolle j. Opiskelijoiden ehkäisyasiat hoidetaan kouluterveydenhoitajan vastaanotoilla.

Kouluterveydenhoitajat

Ensiluokkalaisten vanhemmille tarjoamme mahdollisuutta varata lapsen ensimmäinen kouluterveydenhoitajan terveystarkastuksen ajankohta nettiajanvarauksen kautta.

Matkailijarokotukset

Matkailuun ja kansallisen rokotusohjelman (esim. jäykkäkouristus-kurkkumätä ja MPR) liittyvissä rokotuksissa voit varata puhelinajan tai rokotuskäynnin vastaanoton terveydenhoitajalta. Matkailijan rokotetta varten tarvitaan lääkärin resepti. Rokote noudatetaan itse apteekista ja maksetaan itse. Selvitäthän matkakohteen olosuhteet hyvissä ajoin ja olet tarvittaessa yhteydessä terveydenhoitajaan viimeistään noin 2 kk ennen matkalle lähtöä, jotta kaikki lisärokotusten ja estolääkityksen tarve ehditään arvioida ja toteuttaa.

Rokotuskäyntiin tarvitset aikaa 10 minuuttia. Mikäli varaat aikoja useammalle henkilölle, varaathan jokaiselle oman ajan. Akuutti kuumeinen infektio voi olla syy lykätä rokottamista. Joskus myös allergiat vaikuttavat rokottamiseen. 

Lapsiperheille annetaan (TBE- ja hepatiitti-rokotukset) ensisijaisesti neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Suosittelemme ottamaan yhteyttä omaan neuvolaan tai kouluterveydenhoitajaan.

Lisätietoja:

THL- yleistietoa rokotuksista

Matkailijan terveysopas

www.rokote.fi

Ulkoministeriön matkustustiedotteet

Kansallinen rokotusohjelma

 

Riskityöntekijän salmonellatodistus

Jos opiskelualalla tai työpaikalla tarvitaan selvitystä tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi (salmonellatodistus), tulee ensisijaisesti ottaa yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon tai omaan työterveyshuoltoon. Salmonellatodistukseen liittyvissä asioissa voit varata sähköisesti puhelinajan terveydenhoitajalle.

Matkailun jälkeiset salmonellatutkimukset, ota yhteyttä terveysaseman vastaanottoon, puh 09-8789 1300 / 09-87891 350.

Jos tarvitset TET-harjoittelua varten salmonellatodistuksen, ota yhteyttä kouluterveydenhoitajaan, joka kirjoittaa sinulle todistuksen.

Fysioterapia

Voit varata puhelinajan fysioterapiaan ja apuvälinepalveluihin joko lähetteellä tai ilman lähetettä. Voit myös siirtää ja perua aiemmin netin kautta varattuja puhelinaikoja. Puhelinajalla voidaan arvioida asiakkaan palvelutarvetta ja sopia tarvittavat vastaanottokäynnit.

Diabeteshoitaja

Diabeteshoitajat antavat diabetekseen liittyvää neuvontaa sekä ohjausta ja tukea sairauden eri vaiheissa. Diabeteshoitajan vastaanotot on tarkoitettu 2- tyypin diabeetikoille ja aikuisille 1-tyypin diabeetikoille. Netissä voit varata ajan diabeteshoitajalle määräaikaistarkastukseen (60min) hoitosuunnitelman päivittämiseksi tai varata puhelinajan, jos tarvitset neuvoa diabeteksesi hoidossa tai et tiedä, minkälainen palvelu olisi sinun tilanteeseesi sopivinta.

Sydänhoitaja

Sydänhoitaja antaa ohjausta, neuvontaa ja tukea sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksien omahoidossa, lääkehoidossa (erityisesti Marevan- lääkitys ja uusia verenohennuslääkityksiä käyttävät potilaat) ja toimii lääkärin työparina potilaiden määräaikaistarkastusten toteuttamisessa. Netissä voit varata ajan sydänhoitajalle määräaikaistarkastukseen (60min) tai varata puhelinajan em. asioissa.

Muissa ajanvarausasioissa, ottakaa yhteys terveysaseman ajanvarauspalveluun tai suoraan teitä hoitavaan yksikköön.

Terveysaseman  takaisinsoittopalvelu

09 8789 1300 (kiireetön) klo 8-15.30

09 8789 1350 (kiireellinen) klo 8-15.30

Laboratorion sähköinen ajanvaraus osoitteesta www.huslab.fi/ ajanvaraus

Voit varata, siirtää ja perua laboratorioaikoja HUSLAB laboratorion näytteenottopisteisiin. Ajan voi varata kun sinulle on tehty lähete laboratorioon terveydenhuollon ammattilaisen toimesta. Laboratoriotutkimuksen tulokset ja jatkosuunnitelma sovitaan tutkimuksen määränneen terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Vastaukset näkyvät myös KanTa- palvelun omaKannassa tutkimuskohtaisen viivästysajan jälkeen.

Röntgenin ja muun kuvantamisen sähköinen ajanvaraus osoitteesta https://ajanvaraus.hus.fi

Aika voidaan varata netin kautta tutkimuksiin, jotka eivät vaadi esivalmistelua. Ajanvarausta varten sinulla tulee olla lähete HUS-Kuvantamiseen. Kirjaudu ajanvaraukseen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

 Sähköinen ajanvaraus mahdollinen mm. seuraaviin tutkimuksiin
• silmänpohjan seulontakuvaus
• ultraäänitutkimukseen, joka ei vaadi esivalmistelua
• rintojen ultraäänitutkimus (alle 30-vuotiaat asiakkaat)
• skolioosi-, pitkät luut - ja mekaaninen akseli -tutkimuksiin 
Puhelinajanvaraus 09 471 80900
ma–pe 8-15.30 tutkimuksiin, jotka vaativat esivalmistelua tai ennakkotietoja 

Peruuta tutkimusaika viimeistään edellisenä päivänä.


Palaa otsikoihin