Valikko

Kuntatekniikan ajankohtaista

10.11.2017 8.00

Kuntatekniikka: Talvikunnossapito

Joulu lähenee ja talvikin tekee tuloaan ja yksi lumisadekin on jo koettu. Ensimmäinen lumisade tulikin jo poikkeuksellisen aikaisin, ennen varsinaisen talvikunnossapidon varallaolokauden alkua.

Kauniainen on varautunut talvikunnossapitoon aloittamalla kunnossapidon päivystyksen 1.11.   Lumenauraajat ja liukkauden torjujat ovat hälytysvalmiudessa huhtikuun alkuun saakka.

Talvikunnossapito

Katujen kunnossapidon ensisijainen tehtävä on pitää kadut ja jalkakäytävät turvallisesti liikuttavassa kunnossa. Työssä noudatetaan yhdyskuntalautakunnan hyväksymää laatujärjestelmää. Laatujärjestelmän keskeisiä määritelmiä on lumen, sohjon, polanteen ja liukkaudentorjunnan, sekä lumen poiskuljetuksen laatustandardi. Työt pyritään suorittamaan katujen kunnossapitoluokituksen määräämässä kiireellisyysjärjestyksessä. Kunnossapitoyksikkö pyrkii parhaansa mukaan noudattamaan laatujärjestelmää, mutta aina tähän ei pystytä, koska kalustoa ei ole mitoitettu poikkeuksellisten lumipyry ja liukkaankelin huippujen mukaan. Valitettavasti ei resursseja myöskään ole riittävästi tonttiliittymien lumenpoistoa varten. Runsaan lumentulon jälkeen joudutaan usein myös levittämään katujen ja jalkakäytävien lumipenkkoja, jolloin tonttiliittymiin saattaa jäädä korkea aurausvalli. Tonttiliittymien lumi- ja jäävallien poisto suoritetaan ainoastaan silloin kun höylällä poistetaan polannetta (jäätä) kadulta tai jalkakäytävältä.

Katuluokitus on nähtävissä alla sekä www.kauniainen.fi/asuminen_ja_ymparisto/kadut_ja_viheralueet_liikenne_joukkoliikenne/katujen_ja_yleisten_alueiden_kunnossapitoPalautetta talvikunnossapidosta voi lähettää kunnossapito@kauniainen.fi, veli.keski-kohtamaki@kauniainen.fi tai soittamalla numeroon 5056 391 tai 050- 548 0391


Palaa otsikoihin